Partneri

U AIESEC-u u Bosni i Hercegovini sa ponosom možemo reći da radimo sa nekim od najuspješnijih kompanija koje posluju na domaćem tržištu, te sa kompanijama sa kojimo dijelimo vrijednosti. Partnerstva uspostavljamo sa društveno-odgovornim kompanijama koje iz dana u dan svojim zaposlenima nastoje pružiti izazovno ali i ugodno radno okruženje, istovremeno brinući se o društvenoj zajednici u kojoj posluju. Naši partneri brinu za društvo, posluju održivo i konstantno rastu.

Napokon, naši partneri vide potencijal koji posjeduju mladi u Bosni i Hercegovini i pružaju svoju nesebičnu podršku za njihov razvoj i dostizanje liderskog potencijala. Svojim uključivanjem u rad AIESEC-a u Bosni i Hercegovini omogućuju da mladi prođu kroz iskustva koja mijenjaju njihove živote i oblikuju ih u osobe spremne gradili našu državu.

EY: EY je globalni lider u revizorskim, preksim, transakcijskim i savjetodavnim uslugama prisutan od više od 150 zemalja svijeta. Kompanija EY vjeruje da se pravi lider ne rađaju - već grade, pa upravo iz tog razloga posebnu pažnju posvećuju profesionalnom usavršavanju mladih. Nastoje u svom timu imati ljude različitih obrazovnih profila čime bi obezbijedili unikatno i snažno radno okruženje bazirano na različitostima.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu: Ekonomski fakultet je prestižna visokoškolska institucija u ovom dijelu Evrope po ocjenama vodećih američkih i evropskih akreditacijskih kuća. Vrijednosti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu su profesionalna izvrsnost, radost učenja i fleksibilnost, autonomija i stabilnost, posvećenost strategiji i preduzetništvo i inovativnost.

Jooble: Jooble je međunarodni sajt pretrage poslova, te jedan od najpopularnijih u Bosni i Hercegovini. Jooble ima za cilj pomoći mladima u pronalasku posla, omogućavajući im pretragu svih slobodnih radnih mjesta u BiH, te prilika za razvoj. 

PwC: PwC pruža usluge računovodstvenog, poreznog i poslovnog savjetovanja, specifičnog za pojedine industrije kako bi izgradio povjerenje i povećao vrijednost svojim klijentima. Svoj uspjeh mjere prvenstveno kroz uspjeh svojih klijenata. PwC svoje odgovorno poslovanje temelji na cilju činjenja prave stvari i postajući katalizator promjene. Fokus PwC-a je odgovorno poslovanje, različitost i uključivanje, angažman u zajednici i odgovornost za okoliš.

UN: Ujedinjene nacije u Bosni i Hercegovini od 2015. do 2019. rade na prioritetnim oblastima osiguranja vladavine prava i sigurnosti ljudi, održivom i ujednačenom razvoju i zapošljavanju, socijalnoj inkluziji i osnaživanju ženja. Zajednički radimo na dostizanju Globalnih ciljeva održivog razvoja.

Studomat: Studomat je studentski informativni portal osnovan 2012. godine, namijenjen studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, pomoćnim materijalima za pripremu ispita, povremenom ili stalnom zaposlenju, stipendijama, smještaju itd. Portal se bavi obradom studentskih tema i objavljivanjem aktuelnih studentskih novosti, stipendija, konkursa za posao te informacija sa univerziteta i fakulteta iz Bosne i Hercegovine.

DVV International: Od 2000. godine, DVV International djeluje u Bosni i Hercegovini, i bavi se izgradnjom kapaciteta i jačanjem struktura za obrazovanje, učenje i trening odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja. Glavni fokusi rada DVV International-a su podrška u zaposlenju, trening u metodologiji i didaktici u obrazovanju odraslih, edukacijski menadžment i legislativa.