Liderstvo među mladima nije opcija,

to je naša odgovornost.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naša vizija: mir i ispunjenje ljudskog potencijala.

 

Da bismo ovo postigli težimo da angažujemo i utičemo na razvoj svake mlade osobe u svijetu.

 

AIESEC je trenutno najveća platforma za razvijanje liderskog potencijala kod mladih ljudi. Djelujući u 126 zemalja, AIESEC nudi širok dijapazon prilika svim mladima, kao što su naprimjer: članstvo unutar organizacije, Global Volunteer volonterske razmjene, Global Talent stručne prakse u inostranstvu i Youth Speak – pokret za mlade da izraze svoje mišljenje o nedostacima unutar određene zajednice i predstavljanje projekata o načinima kako da se pristupi pomenutim nedostacima. AIESEC u Bosni i Hercegovini djeluje u trenutno 5 gradova: Banja Luka, Bihać, Istočno Sarajevo, Mostar i Sarajevo, ali sa idejama da se afirmira na drugim mjestima kako bi pristupio većem broju mladih ljudi.

U okviru članstva u AIESEC-u su kreirani funkcionalni timovi koji uslovljuju samostalan rad organizacije i razvoj mladih u jednom profesionalnom, ali ujedno opuštenom okruženju, gdje također vlada jedna nevjerovatna energija. Članovi su raspoređeni po timovima za: odnose sa partnerima, marketing, finansije, ljudske resurse, odlazne Global Volunteer razmjene, odlazne Global Talent prakse i dolazne Global Volunteer razmjene. Ovdje mladi dobijaju priliku susresti se s operacijama koji ih očekuju u poslovnom svijetu jednog dana, ali isto tako svojom strukturom omogućuje mladima da se pokažu i kao vođe. Svaki lokalni ured ima svoj izvršni odbor, predvođen predsjednikom i sastavljen od potpredsjednika svojih funkcionalnih područja, tim lidere, koji se brinu o razvoju članova svojih funkcionalnih područja i timstere, koji se bave operativnim dijelom i kroz praktičan rad stiču različite vrste vještina.

Vrhovno tijelo u AIESEC-u u BiH je Nacionalni odbor, koji svoje operacije vrši iz Sarajeva, sa sjedištem na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Važno je još napomenuti da poslovni kalendar u AIESEC-u traje godinu dana, kako bismo omogućili što više članova da prođu kroz konkretne liderske pozicije.

AIESEC nudi raznolika iskustva mladim ljudima kroz naš jedinstveni model razvijanja liderstva, koji se sastoji od četiri osnovne karakteristike: samosvjesnost, osnaživanje drugih, orjentisanost ka rješenjima i bivanje građaninom svijeta.

 

ldm-logo-explanation

 

Predani smo razvijanju mladih, kompetetnih lidera, koji mogu učiniti pozitivnu promjenu, te kako bi ostvarili našu osnovnu misiju i viziju postojanja - mir i ispunjenje ljudskih potencijala.