Kreni sa koferom punim odjeće i bosanskohercegovačkih slatkiša, a na praksi kofer napuni inovacijama, otkrićima i novim prijateljima sa svih strana svijeta!

 

Global Volunteer je iskustvo koje ti daje priliku da utičeš na globalne promjene volontiranjem na društveno-korisnim projektima u inostranstvu, te da unaprijediš i širiš postojeće znanje, iskustvo i vještine koje kasnije možeš koristiti u svojoj zajednici!

Svako Global Volunteer iskustvo traje 6-8 sedmica, i bazira se na jednom od Ciljeva održivog razvoja, jer smo svjesni da mladi moraju preuzeti lidersku ulogu u donošenju te promjene, i jer mi imamo odgovornost prema nama samima i budućim generacijama da stvorimo uslove za bolji život svih, a sada je krajnje vrijeme da to uradimo.

Ciljevi održivog razvoja (SDGs), inače poznati kao globalni ciljevi, su univerzalni poziv na akciju kako bi došlo do kraja siromaštva, zaštite planete i osiguranja toga da svi ljudi uživaju u miru i prosperitetu. Postoji 17 ciljeva održivog razvoja, od kojih svakih u jednakoj mjeri pridonosi ostvarenju spomenutog mira i prosperiteta. Teži se ka ostvarenju ovih ciljeva do 2030., a AIESEC kao jedan od partnera UN-a potpomaže njihovom ostvarenju i doprinosimo dobrobiti cijelog čovječanstva.!

1.

Napravi profil na Portalu Prilika, pretraži projekte i apliciraj na one koji te zanimaju.

2.

Jedan od naših lokalnih ureda će te kontaktirati, i imat ćeš sastanak sa našim timom.

3.

Slijedi intervju za učešće na projektu, gdje ćeš moći upoznati naše kolege iz drugih država.

4.

Ako zadovoljiš kriterije, prihvaćen si na projekat! Mi za tebe organizujemo pripremni seminar, i nakon toga si spreman za polazak.

5.

Uticaj koji ostvariš ne zavisi samo od projekta u kojem učestvuješ, već i od promjenjenog načina razmišljanja nakon što se vratiš u svoj grad. Najviše ćeš plodova svog iskustva primjetiti pri povratku!

Kotizacija za učešće u Global Volunteer iskustvu iznosi 129KM.

Tokom cijelog procesa od registracije na Portal do povratka sa prakse, mi smo tu kao tvoja podrška u svakom trenutku. Prije odlaska na praksu, organizujemo za tebe kratki pripremni seminar, gdje te upoznajemo puno više sa AIESEC-om, i tvojim liderskim putem kroz ovih 6-8 sedmica. Uvijek možeš računati na nas!

Troškovi smještaja, a u većini slučajeva i hrane, su pokriveni od strane lokalnog ureda koji organizuje projekat.