Global Village

Upoznaj svijet u Sarajevu!
5. april 2017.
Dom Mladih, Skenderija

Najveći evropski sajam kultura je u našem gradu!
Global Village je tradicionalni sajam kultura koji AIESEC organizuje u zemljama širom svijeta, a ovog puta je destinacija po prvi put naša prijestolnica – Sarajevo!

Na najvećem evropskom sajmu kultura upoznat ćete sve ove zemlje!

Norveška, Portugal, Danska, Turska, Meksiko, Poljska, Slovačka, SAD, Velika Britanija, Švedska, Španija, Rumunija, Slovenija, Njemačka, Moldavija, Rusija, Srbija, Hrvatska, Iran, Italija, Makedonija, Gruzija, Finska, Grčka, Litvanija, Indija, Hong Kong, Brazil, Ukrajina, Mađarska, Albanija, Belgija, Austrija, Estonija, Rusija, Azerbejdžan, Slovačka, Češka, Bugarska, Malta i Kanada.

Na najveći evropski sajam kultura dolazi 500 mladih ljudi iz preko 50 svjetskih zemalja koji će nam pripremiti svoja nacionalna jela i pokazati elemente svojih kultura.


Podržimo i domaću proizvodnju naših preduzetnika!

Sajmu kultura će doprinjeti i sajam domaćih preduzetnika gdje ćemo moći vidjeti i kupiti razne rukotvorine, sve od nakita i odjeće, pa do najljepših domaćih slatkiša i zanimljivih predmeta.


Još neko te želi upoznati!

Brojne uspješne domaće i strane kompanije koje podržavaju mlade pridružit će nam se za svojim štandovima na ovom internacionalnom kulturnom događaju.


Red Bull će biti tu da te opusti!

Kompanija Red Bull će ti ponuditi osveženje i opuštanje u svojoj Chill Out Zoni koju ne smiješ da zaobiđeš!


A neko će te i nagraditi!

U cilju da se dobro zabavimo, osmislili smo za tebe nagradnu igru koja ti može donijeti vrijedne nagrade!


I dalje ti ne djeluje dovoljno zabavno?

Sa bine u Domu mladih čut će se muzika i vidjeti ples brojnih domaćih umjetnika poput mladih talenata Adnana i Tarika, najmlađih i najslađih balerina i mnogih drugih.


Ko organizuje ovaj strava događaj?

AIESEC u Bosni i Hercegovini je nakon brojnih zemalja Evrope dobio priliku da ugosti preko 500 mladih iz čitavog svijeta na omladinskom kongresu EuroXPRO, koji će okupiti članove ove organizacije. U sklopu kongresa, Global Village je događaj koji će lokalnom stanovništvu dati priliku da upozna svijet u Sarajevu!

Partneri ovog događaja su: DVV International - Ured za Bosnu i Hercegovinu, NSoft & SPARK, EY Careers, PwC Bosnia and Herzegovina, Red Bull, Securitas Bosna i Hercegovina, UpTrend Marketing Solutions, Akta.ba, FH Princes Trade doo, Info Media Group - Bus Advertising, Općina Novo Sarajevo, bee Japa, Window Galery, United Nations in BiH, AmCham BiH, Bazerdžan, Oriflame, Iranski kulturni centar Sarajevo, Arcelor Mittal, Antena Sarajevo, i hocu.ba.


Želite biti dio ovog spektakla?

Global Village je namjenjen apsolutno svim građanima koji se žele dobro provesti i upoznati svijet u Sarajevu, a ukoliko želite postati partner događaja, pišite nam na euroxpro2017@gmail.com

Odgovori na pitanja iz kviza

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

ODGOVORI NA PITANJA IZ KVIZA

 

 

gv_post_5_2

 

 

gv_post_4_2