iris-1-prije-in-the-morningsKako je izgledalo moje Global Citizen iskustvo u Mostaru | AIESEC u Bosni i Hercegovini

And then, when the internship was sadly over, leaving Mostar, all that seemed so strange and different, had become familiar to me. I am now even part of Mostar, part of this place and of all the places I have seen and of the people I met.

Pročitaj više

 

 

 

 

***

received_504813623047669Može li gnijezdo naći ptica, može li dom svoj naći izbjeglica? | Global Volunteer

Anesina druga volonterska AIESEC praksa, projekat InteGREAT u Beču, bila je jako značajna za nju. Odlučila je podijeliti razloge za drugi odlazak na AIESEC praksu, i šta je sve naučila tokom tih šest sedmica.

"Za stvari koje se mogu kupiti novcem, tu je MasterCard; za sve ostalo – tu je AIESEC."

Pročitaj više

 

 

 

 

***

Global Talent - AlmirKako postati Global Talent i steći profesionalno lidersko iskustvo u inostranstvu?

Da li si se ikada pitao/la kako zapravo izgleda proces prijave, selekcije, i odlaska na Global Talent stručnu praksu? Naš dragi praktikant Almir podijelio je svoje iskustvo sa tobom, u nadi da ćeš i ti postati osoba koja se diferencira na tržištu rada, razvija svoje liderske vještine, i postaje preduzetna u svakodnevnom životu!

Pročitaj više

 

 

 

 

***

kreativnostOtkako sam u AIESEC-u, za mene "nemoguće" ne postoji!

Šta je to kreativnost? Kako se primjenjuje kroz timski rad i stvaranje prilika za mlade, kroz rad u najvećoj međunarodnoj omladinskoj organizaciji? Gdje je susret kreativnosti i liderstva, iz perspektiva naših dviju članica?

Pročitaj više

 

 

 

***

Kako me strah za život 2000 km od kuće... (PART 3)

Kako neka slučajna odluka, donesena eto tek tako, može promijeniti život? Pročitaj i posljednji dio pa vidi kako je meni odlazak na AIESEC Global Citizen praksu bila najbolja životna odluka.

Sada želim da znate kako sam uspio najveće traume mog života pretvoriti u nešto što je dalo definiciju, smisao i svrhu mom životu.

Pročitaj više

 

 

***

001

Kako me strah za život 2000 km od kuće... (PART 2)

Kako neka slučajna odluka, donesena eto tek tako, može promijeniti život? Pročitaj naredne dijelove pa vidi kako je meni odlazak na AIESEC Global Citizen praksu bila najbolja životna odluka.

U prošlom dijelu smo stali kod deportacije.

Pročitaj više

 

 

***

45488_foto_nezaboravno_aiesec_iskustvo_bruno_u_rusiji_4_800_600_85_c1

Kako me strah za život 2000 km od kuće... (PART 1)

Kako neka slučajna odluka, donesena eto tek tako, može promijeniti život? Pročitaj naredne dijelove pa vidi kako je meni odlazak na AIESEC Global Citizen praksu bila najbolja životna odluka.

Praksa je bila predobra, radio sam u tako divnom kampu za djecu te imao najbolje pleme, šesto pleme (grupe su imale nazive plemena). „Šestoje pleme“ - derao sam se svaki dan po kampu kada bih dozivao svoju grupu djece (7-9 godina) te bi se skupili i počeli bi sa satima engleskog jezika. Ah, kad se sjetim tog ljeta, predivno vrijeme.

Pročitaj više

 

 

***

All progress takes place outside the comfort zone

Usavršavanje u AIESEC-u

Da učenje i usavršavanje ne mora uvijek biti dosadno i nezanimljivo, svjedoči nam priča naše Dajane Stanivuković, studentice Pravnog fakulteta u Banjoj Luci, koja je prošle godine odlučila da ode na volontersku praksu u Milano.

Moja peruanska porodica u Milanu


   Jezičke barijere uopšte nisu bile prepreka za nas, oni su pričali na španskom ili italijanskom, a ja na engleskom, i tako smo se satima družili, smijali i uživali u vremenu koje provodimo zajedno...

Pročitaj više

 

 

 

***

abil 1

Kako i zašto AIESEC prakse

Kao što neki od vas pretpostavljam znaju, najveća organizacija mladih - AIESEC, koja djeluje i na području naše zemlje, nudi svim studentima prakse širom svijeta u kojemu AIESEC djeluje, a to je preko 126 zemalja. Prije nego što vam objasnimo zašto bi se svatko od vas trebao odlučiti na odlazak na praksu, dopustite da vam najprije objasnimo koje dvije vrste praksi AIESEC nudi.

Prva vrsta praksi je ona volonterskog tipa ili kako se drugačije naziva Global Citizen. Možda ova riječ „volonterska“...

Pročitaj više

 

 

***

Web

Kako od oklijevanja do najbolje odluke u životu?

Odlazak od kuće nije jednostavan. Dok su moje kolege sa studija uživale u sunčanoj nedjelji u svojim domovima bez briga o fakultetu, ja sam mahao svojim roditeljima ispred Airbusa na aerodromu u Splitu i razmišljao sam da li je uopšte dobra ideja da idem na neki projekat sa nekim likovima u Bjelorusiju.

Pročitaj više

 

 

 

 

***

blog

Pretvarajući snove u (Globalne) ciljeve

Šta želim biti nakon studiranja?

Postavljanje životnih pitanja danas se svodi na cjelokupno ispitivanje naših granica sposobnosti i želje za napredovanjem kako bi zaista bili priznati u zajednici kao uzorni građani. Većina mladih u našoj zemlji se ne pita koja im je svrha i kako sebe vide kao dio društva. S jedne strane, razlog je razumljiv, budući da je postotak od 60% nezaposlenih mladih ljudi u našoj zemlji jako veliki. S druge strane da li navedeno pitanje zaista pravo pitanje koje samom sebi trebamo postaviti na samom početku?

Pročitaj više